Zwanger worden 2017-12-28T14:59:24+00:00

KINDERWENSSPREEKUUR

Denk je erover om kinderen te krijgen? Voor de zwangerschap kun je al veel doen om ervoor te zorgen dat jullie toekomstige kind een gezonde start krijgt. De gezondheid van het kind begint al voor de bevruchting. Door je goed voor te bereiden op een zwangerschap, wordt de kans groter dat je zwanger wordt en dat de zwangerschap voorspoedig verloopt.

Om zo goed mogelijk voorbereid aan een zwangerschap te beginnen, kun je voor advies bij ons op het kinderwensspreekuur terecht. Kinderwensspreekuren zijn bedoeld voor vrouwen en mannen. De gezondheid en leefstijl van beiden is namelijk van invloed op een gezonde zwangerschap.
Tijdens het kinderwensspreekuur krijg je informatie en advies. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld:

  • stoppen met voorbehoedsmiddelen
  • vruchtbaarheid
  • foliumzuur
  • gezonde voeding
  • stoppen met roken, alcohol en drugs
  • medicijngebruik
  • ziekten bij jou, je partner en/of familieleden

Ook doen we lichamelijk onderzoek. We meten je bloeddruk, lengte, gewicht, heup-, en middelomtrek. Soms is het verstandig om al voordat je zwanger bent bepaalde onderzoeken te doen of maatregelen te nemen. Dit brengen wij samen met jou in kaart tijdens het spreekuur.

Het kinderwensspreekuur bestaat uit twee bezoeken aan de verloskundige. Tussen deze bezoeken zit een tijdsperiode van drie maanden. Tijdens het eerste bezoek wordt er gekeken naar jouw gezondheid en die van je partner. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst die je voor het spreekuur hebt ingevuld en een aantal lichaamsmetingen. Naar aanleiding daarvan wordt er individueel uitleg gegeven en wordt er een plan gemaakt hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden. Tijdens het tweede bezoek wordt er gekeken hoe het gaat met het uitvoeren van de adviezen. Misschien zijn er knelpunten of is er meer ondersteuning nodig.

Een kinderwensconsult wordt nog niet standaard vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor een consult bedragen €90,-. Dit bedrag dien je zelf naar ons over te maken na het ontvangen van de factuur. De factuur kun je dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar.

Als je meer informatie wilt of graag een afspraak wilt maken voor het kinderwensspreekuur, neem dan contact op met de praktijk 013-5435352 of stuur een mail info@devlinder.net.

Voor aanvang van het spreekuur willen we je vragen de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl in te vullen en de uitkomst naar ons te mailen. Op deze manier kunnen wij ons voorbereiden op het gesprek en je zo goed mogelijk van dienst zijn.