Voeding 2017-12-28T14:57:14+00:00

VOEDING

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Moedermelk bevat precies die voedingsstoffen die je kind nodig heeft en beschermt bovendien tegen ziekten en infecties. Ook heeft het geven van borstvoeding voordelen voor de moeder. Zo maakt borstvoeding het makkelijker om na de bevalling weer op gewicht te komen.
Tijdens de zwangerschap is het aan te raden om een borstvoedingscursus te volgen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Borstvoeding geven is iets wat je moet leren. Ga ervan uit dat het de eerste weken investeren is in tijd en energie. Zorg voor regelmaat en rust, niet te veel bezoek en vraag om hulp bij problemen. Indien nodig hebben we op de praktijk een kolf te huur.

De borstvoeding is voor ons een belangrijk punt tijdens de kraamvisites. Samen met je kraamverzorgster begeleiden we je tijdens de eerste belangrijke borstvoedingsdagen. Ons uitgangspunt hierbij is, dat het goed moet gaan met jou en de baby en dat je plezier hebt in het geven van borstvoeding.
Over het algemeen kan iedere vrouw, zonder al te veel problemen, borstvoeding geven. Soms zijn er bijzondere omstandigheden waarbij specifieke kennis en ervaring vereist is. In dat geval verwijzen we je door naar een lactatiekundige.

www.borstvoeding.nl
www.borstvoedingnatuurlijk.nl/
www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/Borstvoeding.aspx

Borstvoedingscursussen
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de zwangere, ongeacht het aantal weken zwangerschap, en haar partner. Ook als je nog geen keuze hebt gemaakt of je borstvoeding wilt gaan geven, kunnen deze bijeenkomsten informatie geven om een gerichte keuze te maken.

Locatie Terra
Kijk voor actuele data op: www.terrageboortezorg.nl

Locatie St. Elisabeth Ziekenhuis
Stuur voor actuele data een mail naar lactatie@elisabeth.nl
Voor de cursus wordt een bijdrage gevraagd. Vaak is deze terug te vorderen bij de ziektekostenverzekeraar. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
www.borstvoedingnatuurlijk.nl Tel: 0343 – 576626

Verhuur kolfapparaten
Soms levert het geven van borstvoeding problemen op en heb je snel een kolfapparaat nodig. Bijvoorbeeld om de borstvoeding goed op gang te krijgen. Juist voor die momenten heeft onze praktijk kolfapparaten met toebehoren beschikbaar.
Je kunt een kolfapparaat huren, maar je kunt ook bij ons terecht om een kolfapparaat te kopen. Wij kunnen je uitgebreid informeren over een voor jou geschikt kolfapparaat.

Borstvoedingcafé in Tilburg
Borstvoedingcafé Tilburg is gratis en je hoeft geen afspraak te maken! Alle aanstaande ouders en belangstellenden zijn welkom, net zoals natuurlijk moeders die borstvoeding geven. Je kunt er ervaringen uitwisselen, vragen stellen en overleggen met een borstvoedingsdeskundige zoals een vrijwilligster van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of een lactatiekundige. Borstvoedingcafé in Tilburg vindt plaats in Villa Pastorie, Hoevenseweg 2, 5017 AE in Tilburg Iedere woensdagochtend in de even weken van 10.00-11.30 uur. http://www.borstvoedingbrabant.nl/mamacafe/tilburg/

Flesvoeding
Als je door omstandigheden je baby geen borstvoeding kunt of wilt geven, is flesvoeding een goed alternatief. Het maakt niet zoveel uit welk merk je kiest. De samenstelling van flesvoeding is vastgelegd in de Warenwet. Merken verschillen nauwelijks van elkaar als het gaat om de gehaltes aan verschillende voedingsstoffen in de flesvoeding. De kraamverzorgster zal je in de kraamweek uit gaan leggen hoe je het beste een fles kunt klaarmaken, hoe je hem aan je kind kunt geven en hoe je de fles ook weer schoon kunt maken.
www.voedingscentrum.nl