Team 2017-12-28T14:56:17+00:00

VERLOSKUNDIGEN

 

Astrid van der Velden

Sinds 1992 werkzaam in de praktijk en altijd nog met erg veel plezier. Ik heb na een voltooide opleiding HBO-verpleegkunde, de opleiding tot verloskundige gedaan. Geen dag in ons vak is hetzelfde en ik ervaar het iedere keer weer als zeer bijzonder bij een van de mooiste momenten in een mensenleven aanwezig te mogen zijn. Ik ben getrouwd en trotse moeder van Joris en Bart. Ik heb, om mijn horizon te verbreden, een klein steentje mogen bijdrage aan de verloskunde in Tanzania. Een indrukwekkende ervaring. Naast de diverse en afwisselende werkzaamheden binnen de praktijk, zet ik me samen met de collega’s in voor goede verloskundige zorgverlening in de regio en maak ik deel uit van diverse werkgroepen. Voel je welkom bij ons en graag tot ziens in onze praktijk!

Dorti Rath

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse opleiding tot verloskundige. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in de regio Den Haag omdat mijn partner daar vandaan komt. 2 jaar later toch besloten om weer terug te gaan naar Tilburg, waar ik geboren en getogen ben. Op dat moment was er een plekje vrij bij praktijk De Vlinder. In 2005 rondde ik de echo-opleiding af en sindsdien kan ik het wonderlijke proces helemaal volgen; vanaf het prille begin tot aan de bevalling.
Inmiddels ben ik een trotse moeder van 3 kinderen, 2 zoons en een dochtertje en heb ik zelf ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn, te bevallen en te mogen genieten van hun ontwikkeling.
Met veel plezier en toewijding werk ik in deze praktijk en voel ik me bevoorrecht dat ik vrouwen en hun partner mag begeleiden tijdens zo’n belangrijke en speciale periode in hun leven.

Tinie Strijbos-de Nood

Mijn hart blijft nog steeds een sprongetje maken, als ik getuige ben van de geboorte van een kind. Nieuw leven, dat blijft voor mij het allermooiste wat er is. Dat ik daar in mijn werk, als verloskundige, zo betrokken bij kan en mag zijn, zie ik als een kostbaar gegeven. Ik ben getrouwd & ben de trotse mama van onze kleine meid Nina. Sinds 2008 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik vind het belangrijk dat ieder gezin bij ons de ruimte voelt om aan de periode van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd een invulling te geven die bij hen past. Het is onze uitdaging om de verloskundige zorg aan de hand van jullie behoeftes passend te maken. Medisch verantwoorde zorg op maat. Achter de schermen zet ik me actief in om de kwaliteit van de verloskundige zorg in de regio te bevorderen door werkzaam te zijn in onder andere de protocollencommissie. We zien je graag in de praktijk!

Astrid Damen

Ik ben Astrid Damen en ben sinds 2004 werkzaam als verloskundige, vanaf 2006 werk ik bij De Vlinder. Ik heb zelf drie kindjes, Tijme, Juul en Hidde en ben drie keer thuis bevallen en begeleid door mijn eigen collega’s. Ik geniet nog steeds dagelijks van dit fantastische beroep, het contact met cliënten en partner rondom zwangerschap, bevalling en kraambed. In het holst van de nacht terug naar huis rijden na een mooie bevalling, heerlijk!

 

Structurele waarneemster:

Sandy van Meel

Vanaf 2014 werk ik met veel enthousiasme als waarnemend verloskundige bij de Vlinder, daarvoor ben ik in andere praktijken werkzaam geweest.

Naast het werken in de praktijk ben ik regelmatig werkzaam op de verloskunde academies. Op de academies ben ik werkzaam als POET instructeur (Pre-hospital Obstetric Emergencies Training). Ik train (aankomende) verloskundige collega’s en ambulance personeel om de samenwerking te optimaliseren tussen verloskundige, ambulanceverpleegkundige en gynaecologen. Daarbij train ik hen om gestructureerd te werk te gaan bij spoedeisende situaties tijdens de zwangerschap, bevalling of kraamperiode in de thuissituatie of onderweg naar het ziekenhuis. Verder ben ik werkzaam als werkveldassessor op de Verloskunde Academie Rotterdam, waar ik studenten beoordeel of zij voldoen aan de gevraagde niveaus.

Ik heb voor het vak verloskunde gekozen, omdat hier mijn hart ligt. De zwangerschap, geboorte en kraamperiode vind ik de meest bijzondere periode in het leven. Ik vind het speciaal hier getuige van te mogen zijn en begeleiding te kunnen bieden zoals deze gewenst is. Daarom kijk ik er ook erg naar uit jullie allen te mogen ontmoeten en te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Waarneemster bij vakantie en vrije dagen van een van ons:

Nicole van Rooij

Mijn naam is Nicole van Rooij en ik ben sinds 2014 werkzaam in de regio Tilburg. Ik mag met veel plezier het team van de Vlinder komen versterken.

Naast mijn werk als verloskundige werk ik als echoscopiste voor Terra in ETZ Tweesteden. De combinatie van verloskunde en echoscopie maakt dat ik meerdere facetten van onze zorg begeleid en hierop kan inspelen. Vanaf het prille begin van een eerste echo en intake tot en met de nacontrole. Het bij mogen wonen van de geboorte van een nieuw leven voelt elke keer opnieuw als een grote eer. In mijn werk probeer ik elke dag in te spelen op jullie behoeftes om zo tot de beste zorg te komen.

Als echte Brabantse woon ik inmiddels in Tilburg samen met mijn vriend waar ik naast het werk geniet van de gezelligheid in de stad met vrienden en familie.
Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en deel uit te maken van jullie bijzondere momenten.

Assistentes:

Liliane van den Bosch werkt van maandag tot en met vrijdag op het praktijkadres in de Hoefstraat.
Petra van Son werkt op woensdagavond op de spreekuurlocatie in de Reeshof en bij afwezigheid van Liliane in de Hoefstraat.

Liliane van den Bosch

Ik ben moeder van een dochter en zoon en trotse oma van een kleinzoon.
Vanaf 1998 ben ik werkzaam in de praktijk en werk daar met plezier.
Ik ben de schakel tussen jullie als zwangeren en de verloskundige en ik ben het eerste contact als je telefonisch met de praktijk contact opneemt. Ik ben betrokken bij jullie als zwangeren en vind het erg leuk om te zien en te horen hoe het gaat met jullie als de baby geboren is.

Petra van Son

Ik ben Petra van Son, een van de assistentes van De Vlinder. Sinds juli 2005 ben ik met veel plezier werkzaam in deze praktijk. Mijn vooropleiding is doktersassistente. Na het behalen van mijn diploma ben ik een aantal jaren werkzaam geweest voor huisartsenpraktijken. Na de bevalling van mijn tweede dochter ben ik gestopt met werken om voor de kinderen te zorgen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om voor de Vlinder te gaan werken heb ik deze kans met beide handen aangepakt. Samenwerken met een team dat met veel passie en liefde zijn vak uitoefent om de beste begeleiding te geven tijdens zwangerschap en bevalling is heel speciaal. Als assistente draag ik ook een steentje bij in deze unieke periode van de zwangeren.

Stagiaires

Onze praktijk is stagepraktijk voor de opleiding Verloskunde. Dit betekent dat we een enkele keer per jaar een stagiaire in de praktijk hebben. Zij zal uitsluitend onder onze supervisie en verantwoordelijkheid werkzaamheden verrichten. Wanneer er een stagiaire met ons meeloopt, ligt hierover informatie bij de balie of in de wachtkamer. Heb je liever niet dat er een stagiaire aanwezig is tijdens controle, bevalling of kraambezoek? Laat het gerust weten, dan houden we daar rekening mee.