Kraambed 2017-12-28T14:51:16+00:00

WAAR KUN JE JE KRAAMBED DOORBRENGEN?

Thuis

Als er geen medische indicatie is voor een opname na je bevalling kun je ervoor kiezen de kraamtijd door te brengen in je eigen, vertrouwde omgeving. Oost west, thuis best! Bij een bevalling zonder complicaties mag je in principe al na twee uur naar huis. De kraamverzorgster staat dan klaar om jou en je gezin te ondersteunen.
Wanneer je de kraamtijd thuis doorbrengt, zorgt de kraamverzorgster er allereerst voor dat jij de nodige rust krijgt. Het voordeel van thuis je kraambed doorbrengen, is dat je een-op-een zorg hebt van de kraamverzorgster en dat je niet te maken hebt met meerdere dienstwisselingen per dag. Dit ervaren veel vrouwen vaak als rustgevend. Daarbij ben je in een voor jou vertrouwde omgeving, wat prettig kan zijn in een week waarin er toch al veel op je afkomt.
De kraamverzorgster zorgt overdag voor jou en je kind. De nachten zijn jij en je partner dus meer op elkaar aangewezen in de zorg voor jezelf, jullie kind en de voedingen. Wij, als verloskundigen, zijn bij onrust of bijzonderheden natuurlijk 24 uur per dag te bereiken, maar er zal een groter beroep worden gedaan op jullie zelfredzaamheid, dan wanneer je in een van de kraamhotels verblijft.

Terra Geboortecentrum

Voor het geval dat jij en je partner het een prettig idee vinden dat er 24 uur per dag iemand in de buurt is voor julie vragen en onduidelijkheden kun je ervoor kiezen om (een deel van) de kraamweek in één van de kraamhotels te verblijven.

“Voel je welkom in het Terra Geboortecentrum, waar je professioneel in een open en goede sfeer wordt ondersteund op weg naar zelfstandige zorg voor je kindje. Veiligheid, hygiëne, privacy en rust staan hoog in het vaandel!”
In het Terra Geboortecentrum kun je rustig genieten van de eerste dagen met je baby binnen de muren van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en toch de luxe van een kraamhotel beleven. Terra Geboortecentrum is een onderdeel van Terra, Centrum voor geboortezorg in het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Alle voorzieningen zijn aanwezig voor een onbezorgde kraamtijd.

Verblijven in het Terra Geboortecentrum is een uitkomst wanneer jij of je kind nog wat langer ter observatie in het ziekenhuis moet verblijven zonder intensieve zorg. Je verblijft dan onder de beschermende vleugels van de kinderarts, gynaecoloog en/of verloskundige in het kraamhotel.

Maar ook als er geen medische indicatie meer is voor je verblijf in het kraamhotel, kun je je kraamtijd toch verder doorbrengen in dezelfde kraamsuite. Elke luxe kraamsuite in het Terra Geboortecentrum heeft een eigen karakter en kleur, allen in huiselijke sfeer. Je baby slaapt natuurlijk bij je in de kraamsuite.

Ook je partner kan in de kraamsuite verblijven en slapen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om hier je bezoek te ontvangen. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer, telefoon, televisie, minibar en internet.

Kraamhotel Livive

Kraamhotel Livive ligt naast de verloskamers en kraam- en zwangerenafdeling van Livive, het Centrum voor Verloskunde in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Het heeft een huiselijke sfeer én ligt dicht bij de medische voorzieningen. De luxe kraamsuites zijn éénpersoonskamers met frisse kleuren; voorzien van alle gemakken en modern ingericht met eigen badkamer, televisie, koelkast én een bed voor je partner. In het kraamhotel is 24 uur per dag zorg aanwezig van kraamverzorgsters. Net zoals thuis komt de verloskundige nog een aantal keren bij je langs.

Kraambed met medische indicatie

Als het nodig is om (een gedeelte van) de kraamtijd in het ziekenhuis door te brengen, ga je na de bevalling naar de kraamafdeling van het desbetreffende ziekenhuis. Daar zal je verzorgd worden door een verpleegkundige onder supervisie van de gynaecoloog/kinderarts. De verpleegkundige spreekt met je af welk deel van de zorg voor je baby je zelf wilt en kunt doen en waar je wat meer ondersteuning in nodig hebt. In beide ziekenhuizen zijn partners welkom om te blijven slapen bij moeder en kind.